999 Games

Carcassonne

Vanaf 7 jaar
2 - 5 spelers
+/- 35 minuten

Normale prijs: € 27,99

€ 26,59


Tip: vanaf € 50,- betaal je geen verzendkosten binnen Nederland!

In het kort

Legspel met puzzelelement. Rond Carcassonne ontwikkelt zich een landschap, waar de spelers hun meeples inzetten om zoveel mogelijk punten te halen. Meeples scoren als een bezette weg, stad, klooster of weiland wordt afgebouwd. Zet ze echter niet te snel in, want je hebt er maar weinig... Bovendien kunnen anderen jou dwarsbomen!

Productbeschrijving

In het bekende legspel Carcassonne bouwen spelers gezamenlijk de Franse stad op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten.

Elke beurt leg je één landtegel neer en mag je er één horige opzetten. Welke soort dat is, hangt van de tegel af. Zo zijn er tegels met wegdelen, kloosters, stadsdelen en/of stukken weide. In principe mag er niet meer dan één horige op een project staan, maar als twee onafgebouwde delen aan elkaar worden gebouwd, kan het toch voorkomen dat er meer horigen op terecht komen. Wie de meeste horigen op een afgebouwd project heeft, krijgt daar direct punten voor. Voor elke soort project gelden verschillende spelregels voor het aantal te ontvangen punten. Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd. Wie de meeste punten heeft, wint.

Carcassonne is zowel bij families als bij veelspelers geliefd, omdat het ondanks de eenvoudige spelregels voldoende diepgang heeft. Het vleugje geluk geeft iedereen de mogelijkheid om tot het einde om de winst mee te doen.

Inhoud:

  • 84 landtegels
  • 40 meeples
  • 5 abten
  • 1 scoretableau
  • spelregels
Productspecificaties
Merk 999 Games
Leeftijd Vanaf 7 jaar
Aantal spelers 2 - 5 spelers
Speelduur +/- 35 minuten
Artikelnummer 8719214420659
Spelsoort Bordspellen, Gezelschapsspellen, Strategiespellen