999 Games

Take 5!

Vanaf 10 jaar
2 - 10 spelers
+/- 45 minuten

Normale prijs: € 9,95

€ 9,45


Tip: vanaf € 50,- betaal je geen verzendkosten binnen Nederland!
  • Uitgebreid assortiment
  • Gratis inpakservice
  • Standaard 5% korting op alles
  • Bestellen zonder account
  • Achteraf betalen (alleen zakelijk)
  • 14 dagen bedenktermijn

In het kort

Bij dit spel is het niet een kwestie van winnen, maar van niet verliezen. Een klassieker onder de kaartspellen. Take 5 kan je met 2 personen spelen, maar ook met zijn tienen!
Wellicht ook interessant:
Productbeschrijving

Het bestaat uit 104 kaarten, van nummer 1 tot en met nummer 104. Iedere speler begint met 10 kaarten in de hand. Op tafel worden vier kaarten neergelegd. Alle spelers moeten een kaart uitzoeken en gesloten voor zich neerleggen. Tegelijkertijd worden deze kaarten omgedraaid. De speler met de kaart die de laagste waarde heeft mag beginnen. De speler moet deze kaart achter één van de vier kaarten op tafel leggen. De kaart van de speler moet altijd hoger zijn dan de kaart op tafel. Zijn alle vier kaarten hoger dan de opgegooide kaart, dan moet de speler één rijtje uitkiezen en als strafpunten nemen. De opgegooide kaart van deze speler wordt de eerste kaart van een nieuw rijtje.

Zo groeien de vier rijtjes langzaam maar zeker, en wordt het steeds moeilijker om een kaart op te gooien. Want, het spel het niet voor niks Take5!. Er mogen maar vijf kaarten in een rijtje liggen. De speler die de zesde kaart opgooit, is de pineut en moet de eerste vijf kaarten pakken. Deze kaarten worden de strafpunten van deze speler. Op iedere kaart staan namelijk koeienkoppen getekend. De meeste kaarten zijn wit en hebben één koeienkop, maar er zijn ook felgekleurde kaarten met twee, drie, vijf en zelfs één met zeven koeienkoppen! Van alle kaarten die je krijgt tellen de koeienkoppen als strafpunten. De speler die als eerste zesenzestig koppen verzameld heeft is de domste koe en heeft dus verloren.

Productspecificaties
Merk 999 Games
Leeftijd Vanaf 10 jaar
Aantal spelers 2 - 10 spelers
Speelduur +/- 45 minuten
Artikelnummer 8717249191414
Spelsoort Gezelschapsspellen, Kaartspellen